Újabb rendbontásra készülnek a Kétfarkúak: virágot ültetnek Szolnokon

Megosztás

A Kétfarkú Kutyapárt szolnoki szervezete április elsején virágültetéssel köszönti a tavaszt. A párt járdafestő akciója sok városban okozott riadalmat az elmúlt években, Szolnokon is rendőri felügyelet mellett dekorálták az egyébként borzasztó állapotú aszfaltot és a hepehupás térkövet. De ne gondolja senki, hogy a virág meglágyítja a kemény szíveket: néhány városban érthetetlen botrányt okozott az ártatlan kertészkedés.

Ahogyan az a Facebookon szervezett eseményük leírásában olvasható, április elsején virágültető versenyt rendeznek, magokat, palántákat, jókedvet és ingyen sört ők biztosítanak, az eszköz és a kreativitás most a résztvevők feladata. “Ha van a városban olyan láda/ terület amit tudtok hogy elhanyagolt és lehetne oda virágot ültetni az plusz pont” – írják a bejegyzésben.

Az MKKP által szervezett gerillakertészkedés célja, hogy olyan helyekre is kerüljenek virágok, ahová másnak eszébe sem jutna ültetni: elhanyagolt, törött virágládákba és elfeledett, eldugott, csikktemető virágágyásokba.

Országszerte szerveznek hasonló megmozdulásokat, például egy esztergomi körforgalom kátyúiba muskátlit ültettek, de olyan eset is előfordult, hogy egy dunaújvárosi mozi romos összképét szerették volna a helyi aktivisták feldobni néhány színes tővel. Ez utóbbi helyszínen egészen abszurd fordulatot vett a történet: először örült a mozi tulajdonosa a kis növényeknek, de amikor megtudta, hogy az MKKP emberei jártak ott, hatalmas cirkusz kerekedett az ügyből.

Több szolnoki buszmegállót kipingált az MKKP

Képek: MKKP Facebook

Kapcsolódó cikkek